Hulavanne testissä – viikko 1

Tänä kesänä on myyty hulavanteita ennätysmäärät niin, että postissa on ihmetelty miten hyllyissä on kerralla monia hulavannelähetyksiä, verkkokaupat ovat myyneet tulevia eriään etukäteen ja kivijalkakaupat samaten ovat myyneet ei_oota. Vain lasten kevyitä hulavanteita on vielä löytynyt. Syynä tähän oli alkukesästä julkaistu Helsingin yliopiston tutkimus, jonka mukaan ahkera hulavanteen pyöritys kaventaa vyötäröä. 🙂

Tutkimuksessa 55 henkilöä, joilla oli ylipainoa pyörittivät hulavannetta 13 minuuttia päivässä kuuden viikon ajan. Hulavanne oli 1,5 kg painava. Toiset 6 viikkoa he kävelivät päivittäin 10 000 askelta ja tuloksia verrattiin keskenään. Hulavanne voitti, jos vyötäröltä mitattiin. Paino tässä tutkimuksessa ei juuri laskenut, mutta hulavanteen pyörityksellä rasva väheni ja lihasmassa lisääntyi.

Koska vyötärön kavennus on arvokas, hyvinkin arvokas asia terveyden kannalta, niin minä otin haasteen vastaan. Ainakaan hulavanteen pyörityksestä ei ole haittaa ja onpa hauskoja muistikuvia lapsuudesta. Silloin hulavanteeni oli oranssi-valkoraidallinen. 🙂

Omien lapsuudenmuistojen takia ostin paitsi itselleni painollisen hulavanteen, niin myös nelivuotiaalle tyttärelleni oman hulavanteen. Sen tytär näki siis ensimmäisen kerran samaan aikaan kuin minä avasin oman pakettini ja kerron tässä ensimmäisen viikon tulokset myös hänen hulaoppimisestaan.

Oma tavoitteeni oli kokeilla miltä hulapyöritys pitkästä aikaa tuntuu ja mitä se vaikuttaa. Itse pyrin tänä kesänä myös hieman pudottamaan painoa ja liikun monella muulla tavalla, joten tutkimukseen tämä ei ole verrattavissa, mutta etukäteen uskoen hyvää hauskanpitoa ja jotenkin sen täytyy kropassa tuntua. Niin ja hulavanteeni on Vain 1,2 kg.

Outi testaa:

 1. päivä 13 minuuttia (aamulla lastenohjelmien aikaan, muu liikunta leikkipuistotreeni)
 2. päivä 17 minuuttia (aamulla lastenohjelmien aikaan)
 3. päivä 19 minuuttia (illalla lastenohjelmien aikaan, muu liikunta aamujuoksulenkki)
 4. päivä 23 minuuttia (illalla katsoen ohjelmaa kehon ikääntymisen hidastamisesta, muu liikunta aamujuoksulenkki)
 5. päivä lomareissussa
 6. päivä lomareissussa
 7. päivä 40 minuuttia (illalla katsoen American Ninja Warrioria, muu liikunta kuntosalilla yläkroppatreeni)

4-vuotias tyttäreni opettelee:

 1. päivä 3 pyöräytystä
 2. päivä 5 pyöräytystä
 3. päivä 7 pyöräytystä (nyt alkoi löytyä oikeanlaista liikettä)
 4. päivä 15 pyöräytystä (super hauskanpitoa)
 5. lomareissussa
 6. lomareissussa muisti nähneensä Viking Linen mainoksessa, että lasten huoneessa on punainen hulavanne. Löydettiin sentään vihreä ja kun hetkeksi sai itselleen, niin hienosti pyörähti omaa vannetta isompi 7 kierrosta. 🙂
 7. lomareissusta palailua ilman hulavannetta, se jatkuu sitten myöhemmin

Painavaa hulavannetta oli heti helppo pyörittää. Yllättävä hankaluus tuli siitä, että vanteen ulokkeet sattuivat, jos osuivat ”luuhun” jossain kohdassa. Itse asiassa sain massiiviset mustelmat, jotka näkyivät kolmantena päivänä ja hetken jo mietin miten kolmannen päivän pyöritykset onnistuisivat, mutta eipä mustelmat pyöritystä häirinneet.

Koska reissussa meni pari päivää, niin olin ajatellut pyörittää seitsemäntenä päivänä putkeen kaikki puuttuvat 39 minuuttia eli kolmen päivän 13 minuuttiset. Jos tasaluku on noin lähellä, niin pitihän siihen vielä yksi minuutti pyörittää. 🙂 Ja aivan kuin taukopäivinä olisi tekniikka vain parantunut, pyörittäminen tuntui niin pehmeältä. Ehkä myös mustelmat olivat parantuneet vasemmasta kyljestä.

Ensimmäisen viikon tulokset:

 • Viikossa ”pyörityskoordinaatio” kehittyi todella paljon eli hulavanne alkoi pyöriä luontevasti, vaikka alunperinkin se onnistui.
 • Vyötäröllä näkyvät jäljet on vasemman kyljen isot mustelmat, hups, mutta tämä kuulostaa olevan tuttua muillekin hulaamisen aloittaneille.
 • Pyöritys on tuntunut lihaksissa ja usko syvien vatsalihasten käyttämiseen on kova. Vedän napaa sisään ja taatusti tekee hyvää!
 • On löytynyt hyvä tapa pyörittää hulavannetta televisiota katsellessa. 🙂

Ja homma ei lopu tähän! Ensimmäinen viikko tuli pyöritettyä koko ajan yhteen suuntaan oikealta vasemmalle. Toisella viikolla pyöritän puolet ajoista toisiinpäin, mikä tuntuu juuri nyt tosi vaikealta ajatukselta, mutta muitakin kujeita on jo mielessä. 😉

Hula hula!

Kerro meille tai muille, jos tykkäsit!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *