Jokamiehenoikeudet / jokanaisenoikeudet liikkua julkisesti

Tein kesäloman aikana leikkipuistojumppia aina kun tytön kanssa kävelin lähileikkipuistoon ja muuallakin pieniä juttuja harva se päivä. Kaukana takana on ne ajat, kun en olisi mitenkään kehdannut tehdä liikuntaliikkeitä muistuttavaakaan julkisesti. Vaan en ole unohtanut, enkä koskaan unohdakaan miten paljon nolostelin omaa kehoani ja kömpelyyttäni.

Väitän, että vähän tai paljon ylipainoisilla, mutta myös monilla ihan normaalipainoisilla on hirvittävän suuri kynnys harrastaa liikuntaa julkisesti. Lenkkeily aloitetaan ehkä pimeän aikaan, kuntosalille ei uskalleta mennä ja moniin asioihin on hirvittävä kynnys.

Tosiasiassa mikään ei ole inspiroivampaa kuin esimerkiksi se, että näkee jonkun aloittaneen lenkkeilyn. Siihen päätökseen on vaadittu paljon ja vaikka askel olisi raskas, niin jokainen niistä askelista on arvokas ja vie eteenpäin. Isot peukutukset jokaiselle aloittajalle!

Toki on paljon niitä, jotka naureskelevat ja pinnallisesti ajattelevat sekä sanovatkin ilkeästi vaikkapa facebookin puskaradioita myöten. He ovat väärässä. Sinä joka lähdet liikkeelle olet oikeassa.

Siispä ota vaikkapa So Fun Fit kanavista löytyvät liikkumisvinkit käyttöön ja ehkä voisit osallistua #sofunhaaste haasteisiin. Seuraa niitä instagramissa ja julkaise oma toteutuksesi, johon kirjoitat tuon hästägin, niin voit itsekin inspiroida ja kannustaa muitakin kokeilemaan. 🙂 No #sofunhaaste nyt on vain pieni keino löytää joitakin liikkumistapoja, mutta siis kaikki on luvallista.

Siellä leikkipuistossa olen tehnyt jumppaa keinussa ja penkin reunalla silloinkin, kun paikalla on ollut toinen lapsi hieman ylipainoisen äitinsä kanssa. Minun teki mieleni kutsua äiti mukaan, koska tein vain pieniä ehkä hassujakin asioita. En tietenkään kutsunut, koska olisin loukannut, enkä missään nimessä olisi halunnut sitä. En ole itsekään mallin mitoissa. Juu, kyllä karsin somekanavissa näkyviä kuvia ja videoita niin, että en näy mielellään sivusta vaan edestä tai takaa. Kyllä, minulla on epävarmuuksia.

Mutta jos joku siis liikkuu julkisesti, vaikkapa sitten leikkikentällä tai työpaikalla, niin se ei ole pois keneltäkään, eikä se tapahdu siksi, että tarkoitus olisi pahoittaa kenenkään mieltä. Tarkoitus on käyttää tilaisuus hyväksi. 🙂

Olen henkilökohtaisesti hyvin onnellinen siitä, että epävarmuuteni eivät estä liikkumista missä vain silloin, kun sitä haluan. 🙂 Toki olen liikkunut jo pitkään ja siedättänyt itseäni varmasti tavallista enemmän.

Liikutaan, pidetään hauskaa ja oikeasti on kyse enemmän kuin oikeudesta.

Kerro meille tai muille, jos tykkäsit!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *