Millainen on täydellinen työtuoli?

Niin minkälainen on täydellinen työtuoli? Mikä on SINULLE täydellinen työtuoli on parempi kysymys. Alempana on 6 kohdan lista, jolla onnistut löytämään omasi.

Minulle täydellinen työtuoli on sellaine, joka sopii omaan hobitti mittaani niin, että jalat yltävät maahan ja asento löytyy juuri sopivasti sopivalle korkeudelle säädettävään pöytään nähden. Hyvin simppelisti näin.

Sinulle paras työtuoli on siis sellainen, jossa saat hyvän asennon ja joka asettuu juuri hyvin työpöydän kanssa yhteen niin, että asento kokonaisuutena toimii.

Oma työtuolitragediali on, että olen varsin lyhyt. Kaikki hienot ja upeat työtuolit ovat liian korkeita ja säädöt loppuvat matalimmasta päästä. Toimistolla ratkaisuni on vanha työtuoli, joka säädöiltään menee riittävän alas, että saan jalkani lattiaan. En suostu luopumaan siitä vaikka kangas on edestä jo hieman rikki, pehmustukset ohentuneet ja värikin on hailakampi kuin toimistolle valitut värit edellyttävät. Miksi vaihtaisin tuolin hienoon, jossa selkäni kipeytyy?

Kotitoimistolla minulla ei ole perinteistä ”konttorityotuolia” ollenkaan vaan yleisimmin seison tai istun vieterituolilla, joskus istun jumppapallolla. Istun myös sohva nurkassa ja silloin yleisimmin jalat ristissä allani. 🙂 Vaihtelu on parasta!

Talosta toki löytyy jokunen konttorityötuoli. Pojalla on niinkutsuttu pelituoli. Ei ole mitään erityistä syytä juuri pelituoliin, mutta se toimi koeistunnassa ja lukiolainen on kunnon tuolinsa ansainnut. Lisäksi löytyy kaksi muuta konttorityötuolia, mutta ne eivät ole kooltaan ja toimivuudeltaan ollenkaan itselleni sopivia. Siispä omalle hyvinvoinnilleni on erilainen ratkaisu parempi.

Miten löydät oman parhaan ratkaisun työtuoliksi?

Koeistu! Se on ainoa mahdollisuus aidosti huomata mikä toimii ja mikä ei. Koeistu useampi tuoli, koska vaikka ensimmäinen olisi ok, niin muutamaa muuta kokeilemalla huomaat jo eroja.

Kokeile ennakkoluulottomasti erilaistakin vaihtoehtoa. Uutta ja erilaista helposti hätkähtää, mutta anna sille mahdollisuus. Ehkä toimivin ratkaisu onkin jokin muu kuin perinteinen työtuoli.

Ota huomioon omat mittasuhteesi. Harva meistä on keskimääräinen, koska ihmiset eroavat toisistaan uskomattoman monella tavalla. Älä siis automaattisesti oleta, että keskimääräinen tuote on sinulle paras tai venytä tuotteen säätöjä äärimmilleen siellä missä sen voi tehdä, jos sitä tarvitaan. Harva ottaa työtuolistaan ”kaikki tehot irti”.

Älä oleta, että kallein on paras. Sinulle sopivin on se paras.

Hyvä työtuoli antaa istua ilman välitöntä selkäkipua tai jäykistymistä. Ikäviin vaikutuksiin kannattaa reagoida ennemmin kuin myöhemmin. Epäsopiva tuoli kannattaa jopa palauttaa, koska kunnon kipeytymisen jälkeen siitä pois pääseminen voikin ottaa aikaa ja vaivaa.

Huomioi työtuolia ostaessasi myös pöytä minkä kanssa tuolia käytät. Jos pöydässä on säädettävät jalat tai taso, niin ongelmia ei todennäköisesti tule, mutta joskus käytettävissä oleva pöytä asettaa tuolillekin lisävaatimuksia.

Ja ota tuolin kaikki säädöt ja mahdollisuudet käyttöön. Tämä unohtuu yllättävän monelta, vaikka alla olisi kuin tuolimaailman ferrari.

Ps: anna tuolille lepotauko ja seisahda hetkeksi. Seiso vain tai tee pari kyykkyä tai kävele toiseen kerrokseen, jos asut kaksikerroksisessa talossa tai käy kurkistamassa ulko-oven ulkopuolella paistaako aurinko. Mahdollisuudet on monet ja taas on helpompi jatkaa töitä

Kerro meille tai muille, jos tykkäsit!

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *