Outi

Moi! Olen Outi, aikuinen liikkuvainen nainen, joka tekee töitä hyvinvointinsa eteen hymyssäsuin. En ole liikunnan ammattilainen vaan töissäkäyvä perheenäiti ja aktiivinen liikkuja, jolla toki on tavoitteita eli aina jokin askel otettavana. Joskus askel on pitkä harppaus, mutta useimmiten se on pieni. 

Työssäni olen laatu- ja kehitystyön pitkän linjan ammattilainen. Teen toimistotyötä ja hyvin paljon kuulokkeet korvilla. Työskentelen eri kulttuurien parissa ja etäkokoukset ovat olleen pitkään osa työpäiviä. Nyky yhteiskunta ei ole ajasta ja paikasta riippuvainen vaan etäisyydet ovat yhtä lyhyet maasta toiseen: sähköisesti kaikki ovat toistensa naapureita.

En ole läheskään aina harrastanut liikuntaa vaan ennen vuotta 2009 olin sohvaperuna. Nuorempana koululiikunta oli kauhistus ja nuorena aikuisena ehkä yritin jotain pientä joskus, mutta vain hetkittäin. Vaadittiin todellinen ”aikuistuminen” ja myös terveyshuolia herätykseksi, joka vei todelliseen liikkuvaan elämäntapaan. Selkä ei kestäisi tänä päivänäkään sitä istumista ja paikallaan olemista, vaikka iän karttuessa myös fyysinen kunto on kohentunut.

Perhe ja työ ajavat ajallisesti aina ensimmäisiksi minun elämässäni, mutta itsestään on pidettävä huolta. Olen oppinut tämän kantapään kautta. Pidä huolta itsestäsi, niin pidät parhaiten huolta läheisistäsi.

Työ, etätyö, ergonomia, mitä sinä ja minä voimme tehdä oman hyvinvoinnin eteen. Siinä aiheita, jotka sytyttävät liekkini. Työhyvinvointi on intohimoni.

Let’s have Fun and stay healthy!